Sauna-, wellness- en beautycomplex Hezemeer in Laakdal borrelt over van topkwaliteit, doorgedreven ontspanning, intens genieten en vooral gepersonaliseerde aandacht voor alle saunagasten.

Je voelt deze superrelaxe sfeer meteen wanneer je Hezemeer binnenwandelt. Het Hezemeer team vormt al meer dan 15 jaar hét visitekaartje van dit succesvolle ondernemerschap.

Sympathieke Michel Peeters Hezemeer manager-vennoot  : 'Kom je voor het eerst naar Hezemeer kan je rekenen op een gedetailleerde rondleiding met ons onthaalteam.  Belangrijk om weten is dat Hezemeer enkel openstaat voor naaktsauna.  Trouwens met zwempak is het ongezond en niet hygiënisch de sauna te gebruiken.  Breng een badjas, 2 badhanddoeken en slippers mee.  Je kan dat alles hier ook huren.  Onze organisatie volgt het originele Fins sauna-concept.  Meteen van je werk na een stressdag zonder omwegen naar Hezemeer,  het moet kunnen. 

Voor €27,80 kan je alle faciliteiten een hele dag gebruiken van 10 tot 23u (weekend tot 24u).'

15 jaar lang enkel tevreden saunagasten, vaak 400 per dag
Hezemeer is méér dan een successtory.  Van bij de oprichting streefde het management naar topkwaliteit.  Daarvoor werd een gemotiveerd team van 70 medewerkers geselecteerd.

Michel Peeters : 'Succes krijg je niet zomaar in je schoot gegooid.  Dat vergt inzet van een heel team.  Ik ben ontzettend fier op m'n 70 medewerkers.  Ze zorgen samen voor het goed gevoel van onze honderden gasten.  Opvallend in Hezemeer is het hoog percentage klanten dat onze horeca bezoekt en dat vaak blijft dineren.  Ook onze beauty en wellness draaien op volle toeren.'

Een heerlijk dagje Hezemeer in een notedop : 'Voortgaan op je gevoel'
De Nnieuwsredactie volgde afgelopen weekend in badjas Michel Peeters langs alle faciliteiten.  Ik noteerde voor jou heel wat tips.

Eerst neem ik een warme douche en gebruik de kwaliteitsgel. Ik prik scrubzout om m'n dode huidcellen te verwijderen.  Dat opent de poriën en bevordert straks het zweten.  Ik droog me af, idem dito.
Met badjas kom ik in de ruime infrastructuur met verwarmd binnenzwembad, met de kristalsauna, massagezetels, de kleurensauna, de infrarood, de dompelbaden en de doucheruimte met diverse temperaturen van heet tot ultrakoud.  Je kiest maar.  Goed afkoelen is heel belangrijk in het Finse saunaconcept. 

Ik begin in de panorama-sauna.  Die geeft me een blik over het buitengebeuren, de temperatuur is er prima om aan het saunaritueel te beginnen (80°C).  Na een kwartiertje ga ik ultrakoud douchen en een kwartiertje rusten, dat is de regel.   Wat is erg belangrijk : voortgaan op je gevoel, niet kijken of de zandloper al leeg is of niet, neen, enkel je goed gevoel telt.  Je hart laten rusten, je gezondheid gaat voor alles, dus volg de saunaregels.  In iedere ruimte hangen instructieborden met deze tips.

Ik wandel verder naar de rustruimte waar de openhaard tal van voeten verwent.  Complete stilte.  Je kan er alle Vlaamse kranten en magazines lezen.  Tof personeel zal je graag helpen met een gezonde verfrissing.

Om de 2 uur, van 13u tot 21u,  mag je de opgietsessies in de eventsauna niet missen.  De saunameester giet de allerbeste etherische oliën op de hete stenen, waawh, heerlijk.  Ijsblokjes en vers fruit volgen met lounge muziek.  Er zijn regelmatig opgietweekends met ieder uur diverse thema's ‘Aufguss’.  Details vind je op Hezemeer.
Een aanrader blijft ook de MAA®-sauna uit Finland, de met eik houtgestookte buitensauna.  Een aparte beleving, puur.  In de Hamam laat ik een zeepmassage doen door Turkse vakhanden.  To the point.

Een gezond dineetje achteraf in de Horeca hoort bij een verwendag.  De briljante kok serveert van zuiderse slaatjes tot gastronomische gerechten à la carte.  Geniet vooral ook van de heerlijkste  visgerechten van de gekende specialist in vis- en schaaldieren Arijs NV uit Herentals.  

Ik hoop dat je je méér dan uitgenodigd voelt om vanaf nu je leven een zuivere wending te geven in Hezemeer.  Lees wetenschappelijk literatuur over de positieve invloed van sauna, je vindt een massa info op het internet.  Sauna is heel goed voor je gezondheid. Vraag het aan je dokter.

Uitbreiding op middellange termijn
Michel Peeters manager Hezemeer : 'Op middellange termijn willen we nog uitbreiden op onze naastgelegen grond.  Wat het wordt, blijft een verrassing.  Ondertussen scouten we in saunalanden zoals Duitsland en Finland.

Onze originele MAA®-sauna uit Finland, de veel gebruikte houtgestookte sauna voor een optimale beleving,  is het afdoend bewijs dat de juiste investeringen lonen.  Ook onze Haman met Turks stoombad doet het prima. 

Hebben jullie lezers nog vragen, mogen ze me mailen langs info@hezemeer.be of bellen naar onze receptie 014-867 952.'

Win 2 saunabeurten in Hezemeer
Manager Michel Peeters geeft onze lezers en luisteraars 2 gratis saunabeurten ter waarde van €28 elk. 

Mail je naam en adres voor 1 maart 2012 naar redactie@nnieuws.be met het juiste antwoord : 'In welke gemeente vind je Hezemeer?'.

Kom genieten in Hezemeer en ga als herboren terug naar huis op onze kosten.  Denk aan je gezondheid.  Samen zuiver, kan het nog mooier ?

Beelden en redactie Guy Verellen / Nnieuws.